385 1 5634 922
NAJNOVIJE VIJESTI

[H.O.G. - Pleter Chapter] Adria Tour 2021, 2nd to none edition

Pleterovke i Pleterovci,

Repetitio est mater studiorum (Ponavljanje je majka znanja) - latinska je izreka koja je bila nit vodilja ovogodišnjeg, drugog po redu, izdanja Adria Toura 2021.

Nakon što smo 2020. godine projahali hrvatsku obalu od njene najzapadnije (rt Savudrija) pa do najjužnije točke (rt Oštra, Prevlaka), shvatili smo da smo vidjeli tek manji dio ljepota hrvatske obale pa smo odlučili kao pravi štreberi ponoviti gradivo. Tako smo i ove godine posjetiti najzapadniju i najjužniju točku Hrvatske, ali s nešto izmijenjenim rutama i naravno izmijenjenim smještajnim i gastro-enološko lokacijama. Pobrinuli smo se da nam ne bude dosadno i da vidimo još jedan dio, za mnoge od nas, neotkrivenih ljepota Hrvatske.

Vrijeme nas je mazilo u smislu da nas je kiša zaobišla, ali smo zato vozili po temperaturama i do 39 stupnjeva. Pet grupa je svakodnevno biralo svoje rute pa su neki tijekom vožnji odlučili neke rute malo nabildati i dodati koji kilometar više. Naravno ne jer su se izgubili, već da bi vidjeli što više Hrvatske :-)

U Istri smo uživali smo u San Servolo Resortu & Beer Spa gdje dobili turu po njihovoj pivovari i naučili nešto o vinima u Vinariji Mušković.

Vozili smo po najljepšoj cesti za vožnju motorom u Hrvatskoj – jadranskom magistralom podno Velebita, a na Pagu smo vidjeli toliko spominjanu i opjevanu janjad u njihovom prirodnom okruženju. Na putu prema najsportskijem gradu na svitu, dio nas je obišao prvi hrvatski kraljevski grad, Nin.

Prije dolaska u Split, posjetili smo Borisa Ivančića u Klisu, bikera koji se već godinama bori s ALS-om. U Splitu smo svjedočili pobjedi naše nogometne repke protiv Škota, a hotelsku plažu smo iskoristili za mali umjetnički performance i svojevrsni tribute to Esther Williams i njenom filmu Bal na vodi, jedan od najatraktivnijih glazbenih filmova svih vremena. Pleter Chapter Croatia tribute to Bathing Beauty - https://fb.watch/6wqWd9BJoQ/

Na krajnjem jugu nas je ugostila Vinarija Karaman gdje smo degustirali Malvasiju Dubrovačku (ne malvaZiju, nego malvaSiju). Vinska sorta koja je skoro pa nestala, ali uz trud ekipe oko g. Karamana, Malvasija Dubrovačka je spašena.

Cavtat nam je priredio rock koncert, lokalnog bikerskog/rock banda i ispratio nas vatrometom i potresom, dok nas je Sinj ispratio glasnom svadbom zbog koje neki nisu oka sklopili.

Osim pića, jelo se puno što je rezultiralo povećanjem osobne mase kod svih sudionika, a vage su postale omraženi kućanski aparati.

Dobra riječ se daleko čuje, pa je to rezultiralo porastom sudionika u odnosu na prošlu godinu. Dogurali smo do 42 motora i 58 sudionika u pet grupa. Prošle godine je bilo 29 motora i 47 sudionika u četiri grupe.

Nakon skoro 2.000 kilometara, za kraj smo se u okupili u BBF-u i time završili ovogodišnji Adria Tour, bez ozljeda tj. svi živi, zdravi i debeli... :-)

Još jednom hvala Branku, Peri, Kristini i Stipi na pomoći u organizaciji te svima vama na sudjelovanju, uživanju i dobrom raspoloženju i vidimo se sljedeće godine :-).

Tom & Psycho