385 1 5634 922
NAJNOVIJE VIJESTI

[H.O.G. - Pleter Chapter] Baranja Reloaded, 2021 edition

56 naših članova/ica na 44 motora u 4 grupe sudjelovalo je na Baranja Reloaded, 2021 edition. Veći dio je bio smješten u SG Ivica i Marica (Karanac) gdje su nas gazdarica i gazda Piljic ugostili i trpili 2,5 dana. U petak smo uživali uz tamburaše, a subotu smo iskoristili za posjet Iloku (najistočnija točka Hrvatske) i na taj način zaokružili Croatia’s 5 Points projekt i spojili sve krajnje točke Hrvatske + centar svijeta (Ludbreg).

Na povratku u SG Ivicu i Marica nismo propustili posjetiti Spomen dom Ovčaru, kao i mjesto masovne grobnice, te smo se popeli na obnovljeni Vukovarski vodotoranj. Subotnje popodne bilo je rezervirano za natjecanje u pripremi tradicionalnog slavonskog/baranjskog čobanca. Podijeljeni smo bili u četiri grupe tj. grupe su bile identične grupama u kojima smo putovali. Svaka grupa je imala svojeg glavnog kuhara i niz pomoćnika.

Četiri čobanca, četiri MasterChefa, četiri u potpunosti različita pristupa je na kraju gazdaricu, gazdu i njihovog djelatnika dovelo do situacije teške nedoumice, da bi ipak odlučili da je pobjednik natjecanja „grupa 4”. 

Tulumi nažalost nisu trajali do zore zbog, već svima nama znanih, epidemioloških mjera pa smo već u ponoć bili u krevetima.

Nedjelja je bila rezervirana za kavu na osječkom Korzu gdje smo osječkog zaljubljenika u Harley Davidson razveselili dolaskom na njegov rođendan (već se učlanio!). 

Povratak u Zagreb je bio više-manje brzinski (auto cesta), a mi smo se držali one stare narodne poslovice koja kaže: “Bolje da propadne selo, nego običaji” pa smo tako vikend završili u BBF-u.

Tijekom vožnje smo dobili još jednog novog člana s Korčule pa se tako, polako ali sigurno, širimo po Dalmaciji.

Da se ne bi zaboravilo ili smetnulo s uma, SG Ivica i Marica su već rezervirani u ime Pleter Chapter Croatia za prvi vikend u rujnu sljedeće godine, kada nam gazdarica i gazda Piljic pripremaju još jedan vikend koji se ne zaboravlja.

Ukoliko je bilo kakvih propusta tijekom vikenda, sorry nije bilo namjerno, ispravit ćemo sljedeće godine.

Stay tuned...

Psycho